Referenties

Ik hoop dat u uw ervaringen met anderen wilt delen over mijn opvang. Daarvoor kunt u een reactie achterlaten op deze pagina.

 1. Wij brengen onze dochter Phaedra sinds iets meer dan een jaar, met veel plezier naar Jeannette. Nog geen enkele dag is ze met tegenzin gegaan en eigenlijk gaan we er ook gewoon vanuit, dat dit zo blijft.
  Jeannette is erg lief voor de kindjes, maar ook gewoon duidelijk. Belangrijk dat de kinderen ook bij KOCO meekrijgen wat wel en niet mag.

  Er is een duidelijke structuur in spelen, eten en slapen en uit ervaring weten wij, dat dat erg belangrijk is. (Wij staan zelf voor de klas, dus hebben enige ervaring met kinderen).

  Er is voldoende ruimte voor het spelen, zowel binnen als buiten. En er is ook voldoende uitdagend speelgoed, waar elk kind iets kan vinden om lekker alleen of met meerderen mee te spelen. Bij mooi weer lekker naar buiten, in de tuin of naar de bieb, die kleine van ons vindt het allemaal prima.

  Aangezien onze dochter enig-kind blijft, vinden wij de interactie met anderen belangrijk en omdat de kindjes in alle leeftijden door elkaar zitten, leert zij dit ook spelenderwijs bij Jeannette.

  Voor ons was een flexibele opvang belangrijk, aangezien wij door ons werk vaker vakantie hebben dan de gemiddelde ouder. Ook hier ervaren wij alleen maar positief. Ook een keer een uurtje langer of een dagje extra is geen probleem.

  Wij bevelen Jeanenette van harte aan!

 2. Breda, 28-04-2015

  Betreft Evaluatie 2015

  Beste Jeannette,
  Op 15 april 2015 hebben wij een prettig persoonlijk evaluatiegesprek gehad, waarbij onderstaande punten zijn besproken.
  Uit de schriftelijke evaluaties kwam naar voren dat de communicatie en het contact tussen jou en de vraagouder goed verloopt. Een open sfeer met veel ruimte voor eigen inbreng en flexibiliteit. Dit wordt als zeer prettig ervaren. Er wordt géén gebruik gemaakt van een overdrachtsschrift. Jullie overleggen bij het brengen en halen. Er is een duidelijk overdracht. De gedragingen van het gastkind worden besproken. De vraagouder vindt het leuk dat er wordt geknutseld. Het gastkind voelt zich thuis en wordt ook duidelijk door de andere kinderen in de groep geaccepteerd. De opvang wordt in één woord als “betrouwbaar” ervaren.
  Tijdens ons gesprek heb je aangegeven dat het opvangen van de kindjes loopt als een trein. Je hebt allemaal makkelijke kinderen. Er mogen wel wat meer kindjes bijkomen. Jij vindt het leuk als er meerdere kinderen in de groep zijn. Ze leren dan ook van elkaar. Toen ik er was, waren de kinderen fruit aan het eten. Daarna gingen ze heerlijk spelen. De kinderen lieten zich gemakkelijk troosten door jou. Je focus ligt op het benadrukken van positief gedrag. Er heerst een prettige sfeer in de opvang. Er is een vaste indeling (rituelen) van de dag. De kinderen weten dan ook waar ze aan toe zijn. Dat vind je belangrijk. Zo heb jij ook een leuk opruimliedje. Zo leren de kinderen spelenderwijs om het speelgoed op te ruimen. De kinderen kunnen ook heerlijk door de vele ramen naar buiten kijken en zien wat er op een dag allemaal voorbij komt, zoals de vuilniswagen etc.
  Het contact tussen je man, Arjan, en de gastkinderen verloopt goed. Arjan vindt het leuk en de kinderen komen hem altijd begroeten.
  Je bent op de hoogte van de toestemmingsformulieren, het pedagogisch beleidsplan, de klachtenregeling en de oudercommissie. Om eventuele zorgen en prettige zaken te bespreken kan je altijd contact opnemen met gastouderbureau Charno.
  Je komt over als een heel betrokken, zorgzame, professionele gastouder, die haar werk met liefde en plezier doet. De conclusie is dan ook dat alle betrokken partijen erg tevreden zijn over jouw opvang. Je bent een aanwinst voor Charno.
  Vertrouwend je hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.
  Met vriendelijke groet,
  Diana de Graaf
  Gastouderbureau Charno

 3. Begin 2009 is onze dochter Flore tot haar vierde verjaardag drie dagen per week naar Jeannette gegaan. Nu zit onze zoon Larse alweer ruim twee jaar bij Jeannette. Beste referentie zijn de kinderen zelf denk ik. Flore brengt haar kleine broer ’s ochtends voordat ze naar school gaat mee weg naar Jeannette en zegt zelf vaak dat ze nog steeds wel ‘op Jeannette’ zou willen zitten.
  Jeannette biedt een rustige, veilige, vertrouwde omgeving voor de kinderen waarin zij zich spelende wijs kunnen ontwikkelen. Met name de struktuur en rust (in vergelijking tot wat wij hebben gezien bij crèches) spreekt ons zeer aan. De kinderen voelen zich prettig in de kleine, huiselijke sfeer.
  Met een heel goed gevoel je kind ’s ochtends kunnen wegbrengen is voor ons van ontelbare waarde. Wij bevelen Jeannette dan ook van harte aan.

 4. Sinds begin dit jaar brengen we onze zoon (inmiddels 5 maanden) met veel vertrouwen naar Jeannette. Er verschijnt een grote glimlach als hij haar ziet en we krijgen een ontspannen jongentje mee naar huis. Dat geeft ons een goed gevoel! Ze is erg gericht op zijn persoonlijke ontwikkeling en ritme maar laat hem ook zijn plekje vinden binnen de groep op de 2 dagen dat hij er is. Er heerst rust, dat merk je aan alle kindjes! Zodra het even kan, gaat ze er op uit met de kinderen (tussen de slaapjes en voedingen door), erg leuk! We vinden het fijn dat we met een overdrachtsboekje werken maar er is genoeg ruimte voor het bespreken van de dag als hij opgehaald wordt. Haar flexibiliteit is een enorm voordeel. Kortom: zeer positieve indruk en ervaring!

 5. Wij maken sinds 2007 al gebruik van kinderopvang Koco. Onze kinderen Pleun (2), Tom (4) en Luuk (6) gaan met veel plezier naar Jeannette. Tom en Luuk zitten nu op de basisschool, maar zijn tijdens de schoolvakanties van harte welkom. Het is een kleinschalige “huislijke” opvang waarbij de aandacht op het individuele kind groot is. Het grote voordeel van Koco is de flexibiliteit waarmee we heel erg blij mee zijn. Dat is cruciaal als je beiden werkt en brengt rust binnen het gezin. Indien we een vakantie plannen en dit minimaal een week van te voren kenbaar maken, hoeven we niet door te betalen. Bij veel kinderopvang centra betaal je het hele jaar door ongeacht je wel of geen gebruik maakt van de uren. Dit maakt het voor ons een stuk makkelijker en flexibeler. Daarnaast ligt Koco in het centrum, dat gepaard gaat met veel faciliteiten. Is er een kinderproject bij de bibliotheek, dan past Jeannette dit project ook toe in haar dagelijks programma met de kinderen. Ter afsluiting brengt ze met de kinderen een bezoek aan de bibliotheek. Dan wordt het ook tastbaar voor de kinderen zelf, ongeacht de leeftijdscatergorie. Hierdoor wennen de kinderen op een rustige en speelse manier aan “prikkels” van buitenaf. Wij ervaren Jeannette als een degelijke, betrouwbare vrouw waar we onze 3 kinderen zonder probleem al bijna 7 jaar aan toevertrouwen. Mocht u twijfelen of onverhoopt nog vragen hebben, dan kunt u contact met ons opnemen. Onze contactgegevens kunt u bij Jeannette opvragen.

 6. Onze zoon Dominiq ging altijd met veel plezier naar KOCO. Hier maakte hij zijn eerste vriendjes en leerde wat delen en samen spelen is.

  Voor ouders is het een grote geruststelling als je je belangrijkste “bezit” in een veilige en vertrouwde omgeving kunt achterlaten. Wij hebben ervaren dat Jeannette een positieve invloed heeft op de individuele ontwikkeling van “haar” kinderen.

  Daarnaast vonden mijn man en ik het belangrijk dat er zowel binnen als buiten voldoende speelruimte is. Als het lekker weer is wordt buiten het badje opgezet of een bezoekje aan de bieb of de kinderboerderij gebracht.

  Voor ons maakten de voordelen van gastouder-opvang in combinatie met de professionele aanpak KOCO tot de ideale kinderopvang, die we iedereen van harte kunnen aanbevelen.

 7. Ingrid Visser
  Kleinschalig, veilig, goed pedagogisch klimaat en met veel plezier!!

  Wij hebben Jeannette van kinderopvang KOCO met een gerust hart een belangrijk stukje (de eerste 4 jaar van hun leven!!)van de opvoeding van onze 3 kinderen toevertrouwd. Dingen die wij belangrijk vinden m.b.t. kinderopvang zijn allen bij KOCO vertegenwoordigd: een goed pedagogisch klimaat; er is veel persoonlijke aandacht voor elk kind, kinderen voelen zich er veilig en geborgen, het speelgoed is mooi en ontwikkelingsgericht, er is sprake van goede hygiëne, er worden leuke activiteiten met de kinderen gedaan waarbij de rustmomenten goed bewaakt worden. Er is duidelijkheid en structuur voor de kinderen. Kortom; een superfijne kinderopvang!! Wij wonen in Dongen en reden er graag voor om.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *